Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επιστροφή στα θρανία για τους Κινέζους μαθητές

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-04 19:22:09
  • Προβολές:
  • 408

Μια αρκετά διαφορετική και ιδιαίτερη σχολική χρονιά ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στην Κίνα με πολλά από τα σχολεία της χώρας να υποδέχονται ξανά τους μαθητές. 
Στη Wuhan, πόλη που υπέστη το σοβαρότερο πλήγμα από τον νέο κορωνοϊό, την 1η Σεπτεμβρίου άνοιξαν συνολικά 2.842 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια και επέστρεψαν στις τάξεις τους περίπου 1.4 εκατομμύρια μαθητές. Μερικές ακόμη από τις περιοχές της χώρας που άνοιξαν τα σχολεία τους είναι η Σαγκάη, η Sichuan, η Jiangsu, η Guangdong, η Yunnan και η Shenzhen. Στη Σαγκάη συγκεκριμένα, ξεκίνησαν τα μαθήματα για 1.5 εκατομμύρια μαθητές σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στην Shenzhen 2.628 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια άνοιξαν τις πόρτες τους στους μαθητές. 
Η επιστροφή στις σχολικές μονάδες γίνεται με τη μεγαλύτερη προσοχή και μέριμνα καθώς «η ασφάλεια και η υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα», όπως δήλωσε ο Yin Weiguo, αξιωματούχος του τομέα της εκπαίδευσης. Ειδικά και αυστηρά μέτρα για την πρόληψη της επιδημίας έχουν ληφθεί σε όλη τη χώρα αφού οι μαθητές εισέρχονται στο κτίριο ανά τάξη και μεσολαβούν κάποια λεπτά πριν μπουν οι επόμενοι, στην είσοδο του σχολείου γίνεται θερμομέτρηση και υπάρχουν σε κάθε τάξη αντισηπτικά και μάσκες. Επίσης, καθημερινά οι αρμόδιοι απολυμαίνουν σχολαστικά όλες τις αίθουσες, τις καντίνες, τις φοιτητικές εστίες και τις τουαλέτες. Στη Wuhan συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκα αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν στο χώρο του σχολείου.  
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Κίνα ξεκινά με πολύ καλές προοπτικές δεδομένου ότι η χώρα καταγράφει πολύ λίγα κρούσματα του νέου ιού σε καθημερινή βάση και είναι φανερό πως έως τώρα καταφέρνει να ελέγχει αποτελεσματικά τη διασπορά του στη χώρα.
(Ελένη Μπίλια, με πληροφορίες από Xinhua)