Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα καταπολεμά τη φτώχεια μέσω της κατανάλωσης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-04 19:21:45
  • Προβολές:
  • 799

Στην απομάκρυνση όλων των κατοίκων της από τις συνθήκες ακραίας φτώχειας στοχεύει η Κίνα τα τελευταία χρόνια με πολλαπλές προσπάθειες σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, μεταξύ άλλων, στον αγροτικό τομέα ενώ λαμβάνονται και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κατανάλωσης.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Πεκίνο με την παρουσία του Hu Chunhua, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ και επικεφαλής της ηγετικής ομάδας του Κρατικού Συμβουλίου για την ανακούφιση από τη φτώχεια και την ανάπτυξη, μια καμπάνια που στόχο έχει τη στήριξη της παραγωγής και πώλησης προϊόντων που σχετίζονται με την ανακούφιση των κατοίκων από τη φτώχεια. 
Το μηνιαίο αυτό πρόγραμμα ενίσχυσης της πώλησης αγαθών που παράγονται σε φτωχές περιοχές διοργανώθηκε από κοινού από 11 φορείς και ενθαρρύνει τους συνεταιρισμούς, τις εταιρίες και τις ποικίλες -διαδικτυακές και μη- πλατφόρμες πωλήσεων να στηρίξουν τα εν λόγω προϊόντα και να βοηθήσουν τους κατοίκους των φτωχών περιοχών να αυξήσουν το εισόδημά τους. 
Όπως τόνισε ο Hu Chunhua, είναι πολύ σημαντική η πραγματοποίηση ισχυρών προσπαθειών στον τομέα της κατανάλωσης αλλά και στον έλεγχο και τη διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών έτσι ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω και να προστατευτούν τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα των καταναλωτών. 
(Ελένη Μπίλια, με πληροφορίες από Xinhua)