Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στήριξη του πολυμερισμού από την Κίνα και τη Γαλλία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-04 19:20:35
  • Προβολές:
  • 735

Στο Παρίσι της Γαλλίας συναντήθηκε ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi με τον Πρόεδρο του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας, Laurent Fabius στις 29 Αυγούστου 2020 στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου αξιωματούχου στη χώρα, μετά το ταξίδι του στην Ιταλία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να στηρίξουν τον πολυμερισμό με σκοπό να προωθήσουν τη διεθνή συνεργασία στη μάχη κατά της πανδημίας και στην αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Κινέζος Υπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της πανδημίας, τόνισε πως η Κίνα και η Γαλλία συνεργάστηκαν και βοήθησαν η μία την άλλη ενώ οι δεσμοί τους παραμένουν ισχυροί και αναπτύσσονται με την καθοδήγηση των δύο αρχηγών τους. Με δεδομένη τη νέα κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία, οι δύο χώρες θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες έτσι ώστε να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία αλλά και να εμβαθύνουν περαιτέρω τη στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη, να αποκαταστήσουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και να συνεχίσουν να αναζητούν νέα πεδία συνεργασίας έτσι ώστε να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της οικονομικής ανάκαμψης των δύο χωρών αλλά και του κόσμου γενικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο. «Η αλληλεγγύη κι η συνεργασία αποτελούν τα πιο ισχυρά όπλα έναντι της πανδημίας», υπογράμμισε ο Κινέζος αξιωματούχος, δεσμευόμενος παράλληλα ότι η Κίνα θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία και θα βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμβόλια και να έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. 
Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν επίσης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος με τον Κινέζο Υπουργό να δηλώνει ότι η Κίνα θα συνεργαστεί με τη Γαλλία και την Ευρώπη έτσι ώστε να εφαρμοστεί σωστά η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Η Κίνα επίσης, είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν υποδειγματικό ρόλο στην προώθηση της εποικοδομητικής αλληλεπίδρασης και της επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των μεγαλύτερων δυνάμεων. 
Από την πλευρά του, ο Laurent Fabius σημείωσε ότι η Γαλλία, η Ευρώπη και η Κίνα, ως υπερασπιστές της παρούσας διεθνούς πολυμερούς τάξης θα πρέπει να καθοδηγήσουν τη διεθνή κοινότητα να λάβει ενεργό και θετική δράση, να ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να διαφυλάξει την παγκόσμια ειρήνη, την πρόοδο και την ευημερία.
(Ελένη Μπίλια, με πληροφορίες από Xinhua)