Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τρεις οι στόχοι από τη συνεργασία Κίνας-Γερμανίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-04 19:19:52
  • Προβολές:
  • 715

Πολυμερισμός ή μονομερισμός, άνοιγμα ή κλείσιμο, συνεργασία ή αντιπαράθεση: είναι τα τρία μεγάλα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος σύμφωνα με τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Wang Yi. Την άποψή του αυτή εξέφρασε στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Ηeiko Maas κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους στο Βερολίνο, στις 2 Σεπτεμβρίου 2020. 
Όπως τόνισε ο Κινέζος Υπουργός, η Κίνα και η Γαλλία, ως δύο μεγάλες ανεξάρτητες δυνάμεις οφείλουν να ενισχύσουν την παγκόσμια συνεργασία στη μάχη κατά της πανδημίας και να συμβάλουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Παράλληλα, στόχος είναι να εφαρμοστεί η συναίνεση που επετεύχθη από τη Σύνοδο των G20 και να βοηθηθεί η Αφρική αλλά και οι υπόλοιπες λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ακόμη καθήκον της Κίνας και της Γερμανίας είναι η αναβάθμιση των σχέσεων Κίνας – Ε.Ε έτσι ώστε να επιτευχθεί συνεργασία στον τομέα του εμπορίου, της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης ανάπτυξης. 
Οι δύο χώρες τέλος, θα πρέπει να στηρίξουν τον πολυμερισμό και να εναντιωθούν στον «νέο ψυχρό πόλεμο», σύμφωνα με τον Wang Yi.
(Ελένη Μπίλια, με πληροφορίες από Xinhua)