Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

75η επέτειος από τη νίκη κατά της Ιαπωνίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-09-04 19:03:21
  • Προβολές:
  • 780

Τελετή μνήμης για την 75η επέτειο από τη νίκη του Κινεζικού Λαϊκού Πολέμου Αντίστασης κατά της Ιαπωνικής Επιθετικότητας και τη λήξη του Παγκόσμιου Αντιφασιστικού Πολέμου πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πεκίνο με την παρουσία του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ και άλλων Κινέζων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων οι: Li Keqiang, Li Zhanshu, Wang Yang, Wang Huning, Zhao Leji, Han Zheng και Wang Qishan.
Πέρα από τους αξιωματούχους του ΚΚΚ, στην τελετή παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από όλους τους τομείς της ζωής όπως βετεράνοι που είχαν πάρει μέρος στον πόλεμο, συγγενείς των στρατιωτικών αξιωματούχων και στρατιώτες που πολέμησαν καθώς και συγγενείς ατόμων από άλλες χώρες που συνέβαλαν στη νίκη της χώρας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης. 
Η Κίνα για άλλη μια χρονιά απέδωσε τιμές και ευχήθηκε «Αιώνια Δόξα στους Μάρτυρες που Έχασαν τη Ζωή τους στον Κινεζικό Λαϊκό Πόλεμο Αντίστασης κατά της Ιαπωνικής Επιθετικότητας», όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά στις κόκκινες κορδέλες των στεφάνων που κατατέθησαν μετά την τελετή μνήμης.