Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προστασία των αρχαίων χωριών στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-08-31 16:45:52
  • Προβολές:
  • 530

Ολόκληρα χωριά και κτίσματα με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά στην ανατολική Κίνα στηρίζονται πλέον με ειδική χρηματοδότηση για την προστασία και ανάδειξή τους, σύμφωνα με το Ίδρυμα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας (China Foundation for Cultural Heritage Conservation (CFCHC). 
 Μόνο στην κομητεία Jinxi της Επαρχίας Jiangxi στην ανατολική Κίνα υπάρχουν πάνω από 11.000 αρχαία κτίρια χρονολογούμενα από τις Δυναστείες Ming και Qing (1368-1911), με πολλούς να αποκαλούν την περιοχή ως «ένα αρχαίο μουσείο χωρίς τοίχους». 
Το γεγονός αυτό είναι βέβαια γνωστό στο CFCHC, το οποίο έχει συμπεριλάβει την κομητεία στην εκστρατεία προστασίας και στήριξης, την οποία και εγκαινίασε. Σκοπός της ειδικής αυτής χρηματοδότησης είναι να λυθούν τα προβλήματα γύρω από την προστασία των αρχαίων χωριών και κτιρίων, όπως η ανεπαρκής απορρόφηση των κονδυλίων. Επίσης, σημαντικό είναι να αναπτυχθεί μια  μέθοδος για την κατάλληλη συντήρηση και αξιοποίηση των πολιτιστικών κειμηλίων, η οποία θα εποπτεύεται από την κυβέρνηση και στην οποία θα συμμετέχουν και κοινωνικές δυνάμεις.