Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επιτυχής ο περιορισμός της πανδημίας στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-08-31 16:43:11
  • Προβολές:
  • 818

Κανένας ασθενής με COVID-19 δε νοσηλεύεται πλέον σε νοσοκομεία του Πεκίνου αφού οι δύο τελευταίοι ασθενείς πήραν εξιτήριο την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων φορέων. 
Ο ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Bitan του Πεκίνου προερχόταν από την πόλη Dalian και ο άλλος αποτελούσε εισαγόμενο κρούσμα. Η 25η Αυγούστου ήταν μια μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης αλλά ούτε και κάποιο εισαγόμενο κρούσμα στο Πεκίνο, όπως ανέφερε η δημοτική επιτροπή υγείας. Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, την ίδια μέρα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης αλλά μόλις 15 κρούσματα που αφορούσαν επισκέπτες από το εξωτερικό και συγκεντρώνονταν στις επαρχίες Sichuan, Σαγκάη, Guangdong, Tianjin και Yunnan. 
   O μεγάλος αυτός περιορισμός και έλεγχος της πανδημίας είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που έχει καταβάλει και συνεχίζει να καταβάλλει η Κίνα σε αυτόν τον τομέα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μεγάλη πρόοδος έχει επιτευχθεί και στον τομέα των εμβολίων και των τεστ ανίχνευσης του ιού από την Κίνα, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης για το Εμπόριο των Υπηρεσιών, που θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020, εμβόλια και τεστ ανίχνευσης που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης. 
   Η μάχη κατά της πανδημίας θα είναι ένα κυρίαρχο θέμα στη Διεθνή Έκθεση αφού θα αναδειχθεί η παγκόσμια συνεργασία στην πρόληψη της νόσου αλλά και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα της Κίνας σε αυτήν την κατεύθυνση. 
Ως τώρα, 105 εκθέτες από 8 διαφορετικές χώρες- με πολλούς απ’αυτούς να αποτελούν αρχηγούς κορυφαίων εταιριών παγκοσμίως- έχουν εγγραφεί στην έκθεση στον τομέα της δημόσιας υγείας και της πρόληψης της νέας νόσου.                                  (Ελένη Μπίλια)