Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τεράστια στήριξη των φτωχών στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-08-31 16:42:22
  • Προβολές:
  • 786

Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλει η Κίνα στον τομέα της εξάλειψης της φτώχειας και της εξασφάλισης ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου σε όλους τους κατοίκους της.  
Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η Κίνα είχε προσφέρει 14.62 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 2.09 δισεκατομμύρια δολάρια) με τη μορφή επιδοτήσεων με σκοπό να στηρίξει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Jia Weizhou, αξιωματούχος του Υπουργείου Αστικών Υποθέσεων της χώρας. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο μισό αυτού του έτους, συνολικά 3.396 άνθρωποι που ζούσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και είχαν ανάγκη αυτήν τη στήριξη, έλαβαν επιδότηση, η οποία και τελικά τους βοήθησε σημαντικά. 
   Από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο συγκεκριμένα, διευρύνθηκαν τα κριτήρια υπαγωγής στην οικονομική στήριξη συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά τα ορφανά και ανεπιτήρητα παιδιά. Απώτερος στόχος της Κίνας είναι να βγάλει ακόμα και τον τελευταίο κάτοικο από τα όρια της φτώχειας και να εξασφαλίσει το γεγονός ότι κανένας από αυτούς που την ξεπέρασε δε θα αναγκαστεί να επιστρέψει πάλι στην προηγούμενη άσχημη κατάσταση. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)