Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Δέσμευση για ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Κίνας – Βιετνάμ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-08-31 16:38:55
  • Προβολές:
  • 474

Τη δέσμευσή τους να καταστήσουν τις συνοριακές περιοχές ειρηνικές και φιλικές για συνεργασία και κοινή ανάπτυξη ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των δύο χωρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 20ής επετείου από την οριοθέτηση των χερσαίων συνόρων και της 10ης επετείου από την ανέγερση των συνοριακών ορίων. 
Ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi μαζί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, Pham Bonh Minh συναντήθηκαν στα τέλη Αυγούστου στην Dongxing, της Αυτόνομης Περιοχής Guangxi Zhuang της νότιας Κίνας όπου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών τους. 
Όπως ανέφερε ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος, από τότε που ομαλοποιήθηκαν οι διμερείς τους δεσμοί, η Κίνα και το Βιετνάμ καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για να διευθετήσουν τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα χερσαία σύνορα μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης, θεωρώντας τις συνοριακές περιοχές ως έναν σημαντικό δεσμό και μια γέφυρα συνεργασίας για την προώθηση της κοινής αναπτυξης των δύο χωρών. 
Ο ίδιος κάλεσε επίσης και τις δύο πλευρές να κάνουν τον δεσμό των δύο χωρών ισχυρότερο έτσι ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη και την ευημερία των λαών, να ενισχύσουν το σύστημα συνοριακής διακυβέρνησης και τις δυνατότητές του, να προωθήσουν την τοπική συνεργασία μέσω των συνοριακών περιοχών και να αξιοποιήσουν τις επιτυχημένες πολιτικές και στην διευθέτηση των θαλάσσιων διενέξεων. 
Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης και για τα επίκαιρα ζητήματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα με επίκεντρο την πανδημία, κατά τη διάρκεια της οποίας, η Κίνα και το Βιετνάμ κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία τις προκλήσεις και να περιορίσουν τις επιπτώσεις της, να αποκαταστήσουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και να αναδείξουν τα συνταγματικά πλεονεκτήματα και τα επιτεύγματα της συνεργασίας τους. «Οι σχέσεις Κίνας- Βιετνάμ θα γίνουν ακόμα πιο ισχυρές αφού ξεπεραστεί η δοκιμασία της πανδημίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κινέζος Υπουργός Wang Yi. 
Από τη μεριά του, ο Βιετναμέζος Υπουργός Pham Bonh Minh, ανέφερε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη συνολική στρατηγική συνεργασία με την Κίνα και εξέφρασε την προθυμία του για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών δεσμών τους. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)