Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

BeiDou: παρόν και στη γεωργία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-24 20:49:03
  • Προβολές:
  • 1345

Επανάσταση στις μεθόδους καλλιέργειας και φροντίδας των αγρών έφερε το Σύστημα Δορυφορικής Πλοήγησης BeiDou, αφού ήδη χρησιμοποιείται σε πάνω από 10.000 μη επανδρωμένα τρακτέρ και ψεκαστικά drones στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας. 
Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Xinhua, η περιοχή Xinjiang προωθεί τα τελευταία χρόνια τη χρήση τρακτέρ, αλωνιστικών μηχανών και άλλων ειδών αγροτικού εξοπλισμού που διαθέτουν το σύστημα πλοήγησης BeiDou με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην παραγωγή και την απόδοση. 
Το νέο αυτό σύστημα βελτιώνει σημαντικά τη διαδικασία της σποράς, αυξάνει τη γονιμότητα του εδάφους, πραγματοποιεί στοχευμένο ψεκασμό με παρασιτοκτόνα και συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της απόδοσης των μηχανών. 
Eιδικά για τις εργασίες ψεκασμού, στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 5.000 ψεκαστικά drones εξοπλισμένα με το σύστημα BeiDou και ικανά να καλύψουν μια περιοχή που ξεπερνά τα 1.33 εκατομμύρια εκτάρια. Η αποτελεσματικότητα των μη επανδρωμένων ψεκαστικών οχημάτων έχει ενισχυθεί σημαντικά σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης γεωργίας και κτηνοτροφίας και αναμένεται ότι η εν λόγω τεχνολογία θα αναβαθμιστεί κι άλλο με ακόμα περισσότερες εφαρμογές.               (Ελένη Μπίλια)