Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης της Σαγκάης κατακτά τον κόσμο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-17 21:16:47
  • Προβολές:
  • 613

Σπουδαία άνθιση γνωρίζουν οι τομείς της τεχνολογίας στη Σαγκάη, που αποτελεί ένα παγκόσμιο κέντρο οικονομίας, τεχνολογίας, καινοτομίας και μεταφορών και διαθέτει το πιο πολυσύχναστο λιμάνι του κόσμου. 
Κυρίαρχο τομέα της τεχνολογικής ανάπτυξης της πόλης αποτελεί η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα έχει επιτύχει παγκόσμια επιρροή μέχρι το 2025, όπως ανέφερε ο Chen Mingbo, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της δημοτικής κυβέρνησης της πόλης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την Παγκόσμια Τεχνητή Νοημοσύνη στις 9 Ιουλίου 2020. 
Το γεγονός αυτό είναι εφικτό δεδομένου ότι πλέον η πόλη έχει πλεονεκτήματα σε διαφορετικούς τομείς μετά από δύο χρόνια προσπαθειών που περιελάμβαναν τη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας και μια πλούσια ομάδα εκπαιδευτικών πόρων. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι περισσότερες από 1.100 σπουδαίες εταιρίες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη και έχουν αξία παραγωγής περίπου 150 δισεκατομμύρια γιουάν και τον μεγαλύτερο αριθμό έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων και ρομπότ σε όλη τη χώρα. 
Μεγάλη αύξηση σημειώνει επίσης και ο αριθμός των -εξειδικευμένων στην τεχνητή νοημοσύνη- ατόμων καθώς μέχρι στιγμής η Σαγκάη διαθέτει πάνω από 100.000 εργαζομένους σε αυτόν τομέα, που συνιστούν το 1/3 του συνολικού αριθμού τους στη χώρα. Επιπρόσθετα, πολλοί ιδρυτές εταιριών τεχνητής νοημοσύνης στη Σαγκάη έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία τεχνολογίας ή έχουν εμπειρία από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Chen Mingbo και την China Daily. Σκοπός, τέλος, της πόλης είναι να πρωτοστατήσει στη διεπαφή εγκεφάλου- υπολογιστή ως ένα επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης.