Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σαββατοκύριακο 2, 5 ημερών στη Shengzhou

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-17 21:16:09
  • Προβολές:
  • 516

Την επέκταση του Σαββατοκύριακου σε μια δοκιμαστική βάση επιχειρεί η πόλη Shengzhou της ανατολικής Κίνας με σκοπό την προώθηση της κατανάλωσης και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. 
Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε η δημοτική κυβέρνηση, από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου αυτού του έτους, οι εργαζόμενοι σε κυβερνητικά τμήματα, κοινωνικούς οργανισμούς, εταιρίες και δημόσια ινστιτούτα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποχωρούν από τη δουλειά τους το μεσημέρι της Παρασκευής και να επιστρέφουν σε αυτήν την ερχόμενη Δευτέρα. 
Με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να έχουν περισσότερο χρόνο για εξορμήσεις και σύντομες διακοπές, γεγονός που θα βοηθήσει την αύξηση της τουριστικής κατανάλωσης και παράλληλα θα βελτιώσει την επίδοση των εργαζομένων αφού θα έχουν απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του άγχους και της πίεσης. 
Το παράδειγμα της Shengzhou ακολούθησαν κι άλλες κινεζικές περιοχές, όπως η Zhejiang και η Jiangxi με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης που υπέστη ισχυρό πλήγμα μετά το ξέσπασμα της νέας νόσου.