Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα στηρίζει τις -πληγείσες από τις πλημμύρες- περιοχές

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-17 20:29:31
  • Προβολές:
  • 523

Συνολικά 309 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 44.2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) έχει διαθέσει η Κίνα για να βοηθήσει τις περιοχές της χώρας που έχουν υποστεί ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα τη χώρα, σύμφωνα με την Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας. 
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις ακραίες καιρικές συνθήκες ήταν η Anhui, Jiangxi, Hubei και Chongqing και γι΄αυτό σε αυτές δόθηκε ιδιαίτερα μεγάλη στήριξη με σκοπό να αποκατασταθούν οι ζημιές στις τοπικές υποδομές και να επισκευαστούν οι δημόσιες εγκαταστάσεις. 
Πέρα όμως από τα χρήματα που διατέθηκαν για αυτόν τον σκοπό, τα Κεντρικά του Κρατικού Ελέγχου Πλημμυρών και Ανακούφισης από την Ξηρασία στην Κίνα, αναβάθμισαν την ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 3 στις αρχές Ιουλίου 2020 σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην ακατάπαυστη βροχόπτωση που συνέχιζε να προκαλεί σοβαρές ζημιές σε τεράστιες εκτάσεις της χώρας. Ειδικά στη νότια Κίνα, από τον Ιούνιο, ο μεγάλος όγκος νερού έχει ανεβάσει επικίνδυνα τη στάθμη των ποταμών απειλώντας τις περιοχές κοντά σε αυτά.
Η ακραία αυτή βροχόπτωση ανησυχεί τη χώρα διότι υπάρχει ο φόβος ότι θα επαναληφθεί η τραγωδία του 1998 που προκάλεσε προβλήματα σε εκατομμύρια κατοίκους. Τότε υπολογίζεται ότι πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και εκατομμύρια αγρότες τη γη και τη σοδειά τους. 
                                     (Ελένη Μπίλια)