Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο στρατός στη μάχη διάσωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-17 20:28:59
  • Προβολές:
  • 983

Πάνω από 7.000 στρατιώτες στο ανατολικό τμήμα της Κίνας συμμετείχαν στις προσπάθειες ελέγχου των πλημμυρών και στις επιχειρήσεις διάσωσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού σώματος της Κίνας. 
Μεταξύ αυτών, πάνω από 3.800 στρατιώτες εστάλησαν στην πόλη Jiujiang της Κομητείας Poyang στην Επαρχία Jiangxi με σκοπό να περιπολούν, να ενισχύουν τα αναχώματα και να μεταφέρουν τους πολίτες που πλήττονται από τις πλημμύρες καθώς και να εκτελούν κάθε αναγκαία ενέργεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 
Στην περιοχή αυτή, η χώρα έλαβε μέτρα «περιόδου πολέμου» καθώς η στάθμη της λίμνης Poyang, που αποτελεί τη μεγαλύτερη λίμνη με γλυκό νερό στην Κίνα, ξεπέρασε τα 22.5 μέτρα κι έφτασε σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που είχε φτάσει το 1998. Ήδη έχει απομακρύνει πάνω από 400.000 κατοίκους από τα σπίτια τους κι έχει σημάνει υψηλού επιπέδου συναγερμό στις γύρω περιοχές. 
Πέρα όμως από την Επαρχία Jiangsi, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει κι η Επαρχία Anhui, η οποία χρειάστηκε πάνω από 1.000 στρατιώτες που εργάστηκαν ακατάπαυστα για να ενισχύσουν τα χαντάκια και να βοηθήσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.                                (Ελένη Μπίλια)