Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η τεχνολογία της Κίνας στηρίζει τη Χιλή στη μάχη κατά της πανδημίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-17 19:39:34
  • Προβολές:
  • 729

Σημαντική βοήθεια προσφέρει στη Χιλή η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που αναπτύχθηκε από τη 19ετή εταιρία Hikvision, που ιδρύθηκε στην πόλη Hangzhou της ανατολικής Κίνας. 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι αρχές της Χιλής έχουν τοποθετήσει 700 θερμικές κάμερες σε κωμοπόλεις, ορυχεία και νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Santiago και σε άλλα μέρη της χώρας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στα ορυχεία χαλκού να μην χρειάζεται να σκανάρουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να μπουν στις εγκαταστάσεις, ενώ όσοι απαιτείται να ελεγχθούν δε έρχονται πλέον σε επαφή με το προσωπικό που πραγματοποιεί τους ελέγχους. 
Όπως δήλωσε στο Xinhua, ο Samuel Ramirez, διευθυντής της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Εταιρίας Hikvision στη Χιλή, η xώρα εισήγαγε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αφού είδε να χρησιμοποιείται στην Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και άλλες ασιατικές χώρες με σκοπό να προωθήσει την κοινωνική απόσταση και να μειώσει την εξάπλωση της νόσου παράλληλα με την συνέχιση της παραγωγικότητας. 
Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά καθώς οι κάμερες μπορούν να μετρήσουν τη θερμοκρασία πάνω από 30 ατόμων το λεπτό, να εντοπίσουν πιθανές μολύνσεις από την COVID-19 και να συμβάλουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας. 
Οι κάμερες διαθέτουν ένα θερμομετρικό φακό που δουλεύει συνδυαστικά με έναν φακό βιντεο-παρακολούθησης και μαζί έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν την περιοχή του προσώπου μεταξύ της μύτης και του ανώτερου τμήματος του μετώπου. Επίσης, η ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μπορεί απευθείας να ειδοποιεί με ειδικό ήχο όταν εντοπίζει κάποιον που δε φορά μάσκα και να μην επιτρέπει την είσοδο σε εργαζομένους που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα. 
Πέρα από την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η κινεζική εταιρία προσφέρει επίσης συσκευές με ικανότητα μέτρησης της θερμοκρασίας από απόσταση άνω των τριών μέτρων, γεγονός που βοηθά στον έλεγχο της εισόδου των supermarkets, των αεροδρομίων και των εργασιακών χώρων χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων που πραγματοποιούν τους ελέγχους. 
 (Ελένη Μπίλια)