Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στρατηγικός διάλογος μεταξύ Κίνας – Γαλλίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-17 19:37:50
  • Προβολές:
  • 505

«Παράλληλα με την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας, η Κίνα και η Γαλλία θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στην ΄΄εποχή μετά την επιδημία΄΄, να ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία και συνεργασία και να προωθήσουν μια νέα αρχή στις σχέσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi κατά τη διάρκεια του 20ου Στρατηγικού Διαλόγου Κίνας- Γαλλίας, στον οποίο συμμετείχε μαζί με τον σύμβουλο εξωτερικής πολτικής του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Bonne. 
   O Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος τόνισε επίσης ότι σε μια διεθνή κατάσταση γεμάτη αβεβαιότητες, η Κίνα και η Γαλλία θα πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι σταθεροποιητικοί παράγοντες, ενώ η Κίνα είναι έτοιμη να προωθήσει την πρακτική συνεργασία με τη Γαλλία σε ποικίλους τομείς, να χρησιμοποιήσει σωστά τους διαύλους για την ανταλλαγή προσωπικού και να διατηρήσει τη σταθερή λειτουργία των βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις σχέσεις Κίνας- Ευρώπης και ελπίζει ότι η συνεργασία Κίνας- Ευρωπαϊκής Ένωσης στον οικονομικό και εμπορικό τομέα θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί. 
   Κατά τη διάρκεια του Διαλόγου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμη να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των τακτικών πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για την επενδυτική συμφωνία Κίνας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ενισχύσουν αποτελεσματικά τη συνεργασία στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και της βιοποικιλότητας και να εφαρμόσουν τον πολυμερισμό με σαφείς πράξεις. (Ελένη Μπίλια)