Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κίνα-Ταϊλάνδη: προσπάθειες για περιφερειακή αλληλεγγύη και ευημερία

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-17 19:37:07
  • Προβολές:
  • 411

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Prayut Chan-o-cha, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ταϊλάνδη με σκοπό να ισχυροποιηθεί η αλληλεγγύη και η συνεργασία μεταξύ των περιφερειακών χωρών και να διαφυλαχθεί η ισχυρή δυναμική ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή. 
Όπως τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος, η συνεργασία των δύο χωρών ήταν καίρια κατά τη διάρκεια της μάχης κατά της νέας νόσου και συνεχίζει και τώρα που προκύπτει η ανάγκη ελέγχου των εισαγόμενων κρουσμάτων και της εγχώριας μετάδοσης, γεγονός που αποδεικνύει τη βαθιά φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Η Κίνα είναι πρόθυμη να μοιραστεί την εμπειρία της σε όλους τους τομείς με την Ταϊλάνδη, να συντονίσει τον έλεγχο της επιδημίας, να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να συνεχίσει την παραγωγή με έναν προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο.
Σύμφωνα με τον Κινέζο Πρόεδρο, η χώρα του θα διατηρήσει τη στάση μιας κοινωνίας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα και θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα και την Ταϊλάνδη με σκοπό να στηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να προωθήσει την παγκόσμια συνέργεια κατά της πανδημίας και να ενισχύσει την έρευνα και την ανάπτυξη σχετικών φαρμάκων και εμβολίων έτσι ώστε να συμβάλουν όλοι στη διαφύλαξη της παγκόσμιας υγείας. 
Όσον αφορά τις σχέσεις Κίνας-Ταϊλάνδης, ο Κινέζος Πρόεδρος τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν ξεπεράσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και αναβαθμίζουν συνεχώς την πρακτική συνεργασία, με το διμερές εμπόριο να αυξάνεται -παρά τη γενικότερη πτωτική τάση- και το σιδηροδρομικό έργο των δύο χωρών να προχωρά ομαλά. Πολλές είναι, τέλος, οι προοπτικές ανάπτυξής τους με κυρίαρχο τομέα να αποτελεί το ηλεκτρονικό εμπόριο.                    (Ελένη Μπίλια)