Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πρεμιέρα για τις εξετάσεις Gaokao στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-10 20:31:05
  • Προβολές:
  • 875

Με τη μέγιστη προσοχή και δρακόντεια μέτρα προστασίας ξεκίνησαν οι ετήσιες εθνικές εξετάσεις εισαγωγής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα- γνωστές ως Gaokao- σε όλη την Κίνα την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020. 
Οι 10.71 εκατομμύρια φετινοί υποψήφιοι βρέθηκαν στα εξεταστικά κέντρα ένα μήνα αργότερα σε σχέση με τους περσινούς υποψηφίους λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η υγεία και να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η επίδοση των μαθητών από τη ζέστη, τα μέτρα προστασίας και τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξετάσεων. Έχουν στηθεί πάνω από 7.000 εξεταστικά κέντρα με πάνω από 400.000 αίθουσες εξετάσεων με σκοπό να εξασφαλιστεί η κοινωνική απόσταση και να υπάρχει το απαιτούμενο κενό μεταξύ των μαθητών. Παράλληλα, αυξημένος είναι ο αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν σε ποικίλες θέσεις που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των εξετάσεων, όπως οι επιτηρητές. 
Στη Xi’an συγκεκριμένα, πρωτεύουσα της Shaanxi στη βορειοδυτική Κίνα, έχουν τοποθετηθεί σημεία ελέγχου της θερμοκρασίας ενώ πραγματοποιείται απολύμανση μετά από κάθε εξέταση. Ανάλογα μέτρα ελήφθησαν και στην Yinchuan, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιοχής Ningxia Hui όπου οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές μείωσαν τον αριθμό των μαθητών σε κάθε αίθουσα από 30 σε 25 και αντικατέστησαν την πρακτική των δαχτυλικών αποτυπωμάτων με την αναγνώριση προσώπου έτσι ώστε να αποφευχθεί η προσωπική επαφή. 
Σύμφωνα δε με το Υπουργείο Παιδείας, ήδη 14 μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, είχαν ξεκινήσει καθημερινοί έλεγχοι θερμοκρασίας και ελέγχου της υγείας των υποψηφίων και του προσωπικού που θα παρείχε υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί επίσης και στις περιοχές που πλήττονται ήδη από τις πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με σκοπό να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες από άποψη θερμοκρασίας, στην πόλη Wuhan, της κεντρικής Κίνας, οι αρμόδιες αρχές τοποθέτησαν τους 59.000 υποψηφίους σε 58 εξεταστικά κέντρα με κλιματισμό.