Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η μάχη κατά της φτώχειας στηρίζεται με περισσότερα δάνεια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-10 20:29:54
  • Προβολές:
  • 312

Στόχος της Κίνας είναι να δημιουργήσει μια μετρίως ευημερούσα κοινωνία απ’όλες τις απόψεις με κορυφαία προτεραιότητα την καταπολέμηση της φτώχειας και την εξασφάλιση ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου στους πολίτες της χώρας. 
Η προσπάθεια αυτή έχει εκφραστεί ήδη με πολλές διαφορετικές μορφές όπως η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα μέσω νέων καλλιεργειών, το άνοιγμα εργοστασίων και βιομηχανικών μονάδων σε απομακρυσμένες περιοχές, η στήριξη της εκπαίδευσης, η μετεγκατάσταση κατοίκων σε νέες κατοικίες και πολλά ακόμη. 
Πρόσφατα, επίσημη εγκύκλιος που δημοσιεύτηκε από την China Banking and Insurance Regulatory Commission και άλλα τρία κυβερνητικά τμήματα αφορούσε την πρόβλεψη για ευρύτερη κάλυψη των μικροδανείων για την ανακούφιση από τη φτώχεια και τη συστηματική υλοποίηση των υπαρχουσών πολιτικών. Παράλληλα, η εγκύκλιος προβλέπει την περαιτέρω επέκταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που είχαν ληφθεί από φτωχούς ανθρώπους.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική παροχής μικροδανείων ξεκίνησε το 2014 και έκτοτε προσφέρονται δάνεια κάτω των 50.000 γιουάν (περίπου 7.078 δολάρια ΗΠΑ) με ευνοϊκούς όρους και με σκοπό να βοηθηθούν οικονομικά οι φτωχές οικογένειες, να επενδύσουν τα χρήματα αυτά και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Τα ποσά με τη μορφή μικροδανείων είναι τεράστια αφού το πρώτο τρίμηνο αυτού του χρόνου διετέθησαν 444.35 δισεκατομμύρια δολάρια, βοηθώντας άτομα να βγουν από τα όρια της φτώχειας.             (Ελένη Μπίλια)