Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ορόσημο για τις Σινο-Ουκρανικές σχέσεις η λειτουργία της εμπορικής αμαξοστοιχίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-10 20:23:56
  • Προβολές:
  • 837

Στην Ουκρανία έφτασε στις 7 Ιουλίου 2020 η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία που πραγματοποίησε απευθείας ταξίδι από την πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας. Το ταξίδι της συγκεκριμένης εμπορικής αμαξοστοιχίας ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου 2020 με προορισμό το Κίεβο και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις έφτασε στην ουκρανική πρωτεύουσα ανοίγοντας νέες ευκαιρίες στη συνεργασία Κίνας- Ουκρανίας. 
Σύμφωνα με άρθρο του Xinhua, προς το παρόν έχει συμφωνηθεί να αναχωρεί ένα τρένο την εβδομάδα, γεγονός που «θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να βελτιώσουν την τεχνολογία, να διεκπεραιώνουν τις απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με τους δασμούς, τις ελεγκτικές αρχές και τους πελάτες τους». 
Η λειτουργία της εμπορικής αμαξοστοιχίας έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης και αναμένεται να ευνοήσει περαιτέρω την εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Επίσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε η Ουκρανή οικονομολόγος Olga Drobotyuk στο Xinhua, «το 2019, η Κίνα ήταν ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ουκρανίας και γι’αυτό η δημιουργία τέτοιων συνδέσεων μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω επέκταση και ενίσχυση της εμπορικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών». 
Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι πρόκειται για «την πρώτη φορά που η Ουκρανία δεν χρησιμοποιήθηκε απλώς ως μια πλατφόρμα μεταβίβασης εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα στην Ευρώπη αλλά ως ο τελικός προορισμός.   
(Ελένη Μπίλια)