Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Στήριξη της διεθνούς έρευνας για τη μάχη κατά της COVID-19

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-10 20:23:00
  • Προβολές:
  • 614

Από την αρχή του ξεσπάσματος της επιδημίας στην Κίνα, η χώρα έκανε φανερή τη διάθεσή της να μοιραστεί όλα τα στοιχεία που διέθετε για τα χαρακτηριστικά του ιού, τη συμπεριφορά, τη δυνατότητα εξάπλωσης και τους τρόπους θεραπείας του. Με αποστολές ιατρικού υλικού αλλά και ειδικών επιστημονικών ομάδων με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, η Κίνα βοήθησε πολλές χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τη νέα νόσο. 
Τώρα, μετά από επτά περίπου μήνες από την αρχή αυτής της περιπέτειας, η Κίνα δηλώνει έτοιμη να στηρίξει τα διεθνή ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τα φάρμακα, τα εμβόλια, τα τεστ εντοπισμού της νόσου και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική με στόχο να καταπολεμηθεί η COVID-19 και να ενωθούν οι χώρες σε έναν σκοπό. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας εξέδωσε μια ανακοίνωση για να αναζητήσει 37 διεθνή προγράμματα συνεργασίας που εστιάζουν σε τέσσερις προσανατολισμούς. Απώτερη επιδίωξη είναι να ενισχυθεί η ερευνητική συνεργασία με τις πληγείσες χώρες και τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς μέσω καινοτόμων συνεργασιών στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας και να μοιραστούν ερευνητικά δεδομένα και εμπειρίες στη μάχη της πανδημίας.  
Η στήριξη αυτή, πέρα από θεωρητική, θα είναι και πρακτική διότι η Κίνα δεσμεύτηκε να προσφέρει συνολικά 100 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 14.29 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από τα κρατικά ταμεία σε πιστοποιημένα υποψήφια προγράμματα με την προτεινόμενη περίοδο εφαρμογής τους να μην ξεπερνά τα δύο χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο. 
Τα ενδιαφερόμενα ινστιτούτα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους διαδικτυακά από τις 8 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2020 έτσι ώστε να εξεταστούν οι προτάσεις τους και να επιλεχθούν τα καταλληλότερα προγράμματα.  
 (Ελένη Μπίλια)