Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Φωτοβολταϊκό πάρκο μεταμορφώνει την επαρχία Qinghai

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-06 16:31:28
  • Προβολές:
  • 838

Σε υψόμετρο 2.920 μέτρων σε μια ημι-έρημο στην Επαρχία Qinghai της βορειοδυτικής Κίνας στήθηκε το 2012 ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.
Όπως αναφέρει η China Daily, xάρη στο φωτοβολταϊκό πάρκο, η τεράστια ημι-έρημος που καλύπτει εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στην επαρχία έχει γίνει πλέον «πράσινη» αφού αξιοποιήθηκε η μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία και οι μακρές περίοδοι ηλιοφάνειας. 
Το πάρκο αυτό είναι τεράστιο καθώς καλύπτει 609 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα μέγεθος που φτάνει αυτό της Σιγκαπούρης και μπορεί να παραγάγει πάνω από 19 εκατομμύρια kilowatts. Η τεράστια επέκταση των ηλιακών συλλεκτών καλύπτουν την επιφάνεια της ημι-ερήμου, γεγονός που βοηθά στη μείωση της ταχύτητας του αέρα και του ποσοστού εξάτμισης, αυξάνοντας παράλληλα τη βλάστηση. 
Η κατασκευή αυτή έχει οφελήσει ακόμα και σε άλλους τομείς καθώς έχουν ξεκινήσει να βόσκουν εκεί χιλιάδες κοπάδια των ντόπιων βοσκών, βοηθώντας παράλληλα στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω της μεγάλης βλάστησης. 
Τέλος, πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας που αφορούν τη βόσκηση, το θέρισμα των βοσκοτόπων και το καθάρισμα των ηλιακών συλλεκτών έχουν δημιουργηθεί από το 2012 εξαιτίας της αξιοποίησης αυτού του μέρους.