Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σύλληψη πέντε ατόμων για κλοπή κειμηλίων από τύμβο της Δυναστείας Qing

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-06 16:30:45
  • Προβολές:
  • 520

Από 10 έως 12 μήνες ποινή φυλάκισης έλαβαν πέντε άτομα για την  κλοπή αντικειμένων από τύμβο που θεωρείται πως αποτελούσε οικογενειακό κοιμητήριο στην εποχή της μέσης και ύστερης Δυναστείας Qing (1644-1911), σύμφωνα με ανακοίνωση δικαστηρίου του Πεκίνου την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. 
Όπως αναφέρει η κατηγορία που τους απαγγέλθηκε, ο κατηγορούμενος με επώνυμο Wang και δύο ακόμη ληστές πήραν μερικά πορσελάνινα δοχεία από τον εσωτερικό τοίχο του αρχαίου τύμβου στην Περιοχή Shijingshan του Πεκίνου μεταξύ του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2017. Τον Μάρτιο του 2018, μια ομάδα ληστών, συμπεριλαμβανομένου του Wang, ξανά πήγε στον τύμβο για να κλέψει κι άλλα πορσελάνινα δοχεία, σύμφωνα με το Λαΐκό Δικαστήριο της Περιοχής Shijingshan. Ως τώρα, τα κλεμμένα αυτά αντικείμενα δεν έχουν βρεθεί, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα γιατί αυτά αποτελούσαν ένα σημαντικό τμήμα του λεηλατημένου πλέον ταφικού μνημείου, που είχε υψηλή αρχαιολογική και πολιτιστική αξία. 
Ο κατηγορούμενος με επώνυμο Wang θα παραμείνει στη φυλακή για έναν χρόνο ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν λάβει ποινή φυλάκισης από 10 έως 11 μήνες.