Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επέκταση του συστήματος πλοήγησης BeiDou στην αγορά μοιραζόμενων ποδηλάτων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-06 16:29:03
  • Προβολές:
  • 647

Στη βιομηχανία μοιραζόμενων ποδηλάτων επεκτάθηκε η χρήση του Συστήματος Δορυφορικής Πλοήγησης BeiDou (BDS) αφού στις 23 Ιουνίου 2020, η εταιρία Hellobike, που αποτελεί την πιο δημοφιλή εταιρία διάθεσης μοιραζόμενων ποδηλάτων στην Κίνα ανακοίνωσε πως όλα τα ποδήλατά της υποστηρίζουν το BDS. 
Συγκεκριμένα, η Hellobike έβγαλε στην κυκλοφορία τον Μάρτιο αυτού του έτους, δύο νέα μοντέλα ποδηλάτων που είναι εξοπλισμένα με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες εντοπισμού τοποθεσίας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την αναβάθμιση του απομακρυσμένου λογισμικού σε όλα τα ήδη υπάρχοντα μοιραζόμενα ποδήλατα έτσι ώστε να υποστηρίζουν το σύστημα BDS. 
Με τη βοήθεια της υψηλής ακρίβειας πλοήγησης και εντοπισμού της θέσης, οι χρήστες των ποδηλάτων θα καθοδηγούνται στο να παρκάρουν τα ποδήλατα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Επίσης, το έξυπνο κλείδωμα σε κάθε ποδήλατο θα είναι εξοπλισμένο με τη συσκευή εύρεσης τοποθεσίας BDS, θα λαμβάνει τα δορυφορικά σήματα από το BeiDou και θα στέλνει τις πληροφορίες τοποθεσίας στο κέντρο δεδομένων, γεγονός που θα βοηθήσει στη συλλογή μεγάλων δεδομένων για τα ποδήλατα και στην εκτίμηση των απαιτήσεων των χρηστών εκ των προτέρων, σύμφωνα με τον Chu Yiqun, διευθυντή της Hellobike. 
«Η υψηλής ακρίβειας εύρεση της τοποθεσίας από την BeiDou αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους ποδηλάτες αφού τους βοηθά να βρουν και να επιστρέψουν το ποδήλατό τους με μεγαλύτερη ακρίβεια, βελτιώνοντας εξαιρετικά την εμπειρία χρήσης αυτού του μέσου μετακίνησης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.