Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προσπάθειες για απαγόρευση του ψαρέματος στη λεκάνη απορροής του Ποταμού Yangtze

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-06 16:27:31
  • Προβολές:
  • 527

Δεκαετή αναστολή του ψαρέματος σε 332 προστατευόμενες περιοχές στη λεκάνη απορροής του Ποταμού Yangtze έχει ξεκινήσει η Κίνα ήδη από τις αρχές του έτους με σκοπό να την έχει επεκτείνει σε όλα τα φυσικά κανάλια του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας και στους μεγαλύτερους παραποτάμους του το πολύ μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρωθυπουργός Han Zheng σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ψαράδων που επηρεάζονται από την απαγόρευση, η χώρα οφείλει να σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή της απαγόρευσης του ψαρέματος σε αυτές τις περιοχές και να βοηθήσει οικονομικά τους ψαράδες οι οποίοι θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις βάρκες και τα δίχτυα τους. Η μεγάλης κλίμακας απαγόρευση αναμένεται να επηρεάσει πάνω από 113.000 βάρκες ψαρέματος και σχεδόν 280.000 ψαράδες σε 10 επαρχιακές περιοχές κατά μήκος του ποταμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. 
Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Han Zheng ζήτησε την ενδελεχή απογραφή των βαρκών και των ψαράδων έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη «συνταξιοδότηση» των βαρκών και των διχτυών, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Από τη στιγμή που θα δεσμευτεί ο αλιευτικός εξοπλισμός, η σχετική αποζημίωση θα πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα, όσο πιο σύντομα γίνεται. Παράλληλα, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μετακινηθούν αυτοί οι ψαράδες και να βοηθηθούν στην εύρεση νέων θέσεων εργασίας, συμπλήρωσε ο Κινέζος Αντιπρωθυπουργός. 
Από την άλλη πλευρά, το παράνομο ψάρεμα θα πρέπει να καταπολεμάται αποφασιστικά ενώ τα μέλη του κοινού και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενθαρρύνονται να είναι σε επαγρύπνηση και να εντοπίζουν τέτοιου είδους ενέργειες.
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:Xinhua)