Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σι Τζινπίνγκ: «πρώτα οι άνθρωποι» στην καταπολέμηση των φυσικών καταστροφών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-06 16:26:21
  • Προβολές:
  • 444

Η εποχή των πλημμυρών πλησιάζει σε πολλές περιοχές της Κίνας κι ήδη από τον Ιούνιο έχουν σημειωθεί σε πολλά νότια μέρη της έντονες βροχοπτώσεις και γεωλογικές καταστροφές. Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν την ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας με σκοπό να προληφθούν οι καταστροφές στο μέτρο του δυνατού και να ενισχυθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. 
Με σύνθημα «πρώτα οι άνθρωποι», ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε τις προσπάθειες όλων για την πρόληψη, τη διάσωση και τις εργασίες ανακούφισης σχετικά με τις πλημμύρες και τις γεωλογικές καταστροφές έτσι ώστε να τεθεί η ζωή των ανθρώπων κι η ασφάλειά τους σε κορυφαία προτεραιότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Κρατικά Τμήματα Ελέγχου των Πλημμυρών και Ανακούφισης από την Ξηρασία καθώς και άλλοι φορείς θα πρέπει να ενισχύσουν τον συντονισμό και να προσφέρουν αποτελεσματική καθοδήγηση στην πρόληψη των πλημμυρών και των τυφώνων. 
Ο ίδιος τόνισε επίσης την αναγκαιότητα συντονισμού για την πρόληψη της επιδημίας με τον έλεγχο των πλημμυρών και τις εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών, τον συνδυασμό των προετοιμασιών πρόληψης με την άμεση αντίδραση σε καταστάσεις έκτασης ανάγκης, την ενίσχυση της παρακολούθησης των πλημμυρών και τον έγκαιρο εντοπισμό των κινδύνων. 
Παράλληλα, ο Κινέζος Πρόεδρος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα οργάνωσης σχεδίων παροχής βοήθειας σε όσους πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές και την πραγματοποίηση ισχυρών προσπαθειών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της παραγωγικής ικανότητας στις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές. 
Πέρα όμως από τις οδηγίες για τη λήψη περαιτέρω μέτρων, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έδωσε συγχαρητήρια για τις προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τις τοπικές κυβερνήσεις υπογραμμίζοντας ότι έχουν επιτευχθεί θετικά αποτελέσματα στον τομέα της πρόληψης των καταστροφών και στις ενέργειες διάσωσης.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)