Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διεξαγωγή της 9ης Σινο - Αραβικής υπουργικής συνάντησης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-07-06 16:23:29
  • Προβολές:
  • 539

Μέσω σύνδεσης βίντεο πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2020 η 9η υπουργική συνάντηση του Συνεδρίου Συνεργασίας μεταξύ Κίνας- Αραβικών Κρατών, με τον Κινέζο Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργό Εξωτερικών Wang Yi και τον Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών, Ayman Safadi να προεδρεύουν από κοινού στη διαδικτυακή συνάντηση.
Όπως ανέφερε ο Zhao Lijian σε σχετικό δελτίο τύπου, η Κίνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Αραβίας κι οι δύο πλευρές αποτελούν «καλούς συνεργάτες με αμοιβαία οφέλη και καλούς αδερφούς που μοιράζονται χαρές και λύπες. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με το ξέσπασμα της νόσου COVID-19, παλέψαμε ο ένας δίπλα στον άλλο με αλληλεγγύη και αμοιβαία στήριξη. Οι σχέσεις μας έχουν εμβαθυνθεί και αναβαθμιστεί σε αυτήν τη διαδικασία. Καθώς η πανδημία συνεχίζει να σπέρνει τον όλεθρο σε όλον τον κόσμο, η συνάντηση αυτή στέλνει ένα μήνυμα ότι η Κίνα και τα Αραβικά Κράτη εδραιώνουν τη συμφωνία για αλληλεγγύη και συνεργασία, διατηρώντας τον πολυμερισμό, στηρίζοντας η μία την άλλη σε θέματα που αφορούν βασικά ενδιαφέροντα και ανησυχίες τους και δίνοντας τα χέρια έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια Σινο-Αραβική κοινωνία με κοινό μέλλον σε μια νέα εποχή».  
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 οι σχέσεις Κίνας – Αραβικών Κρατών έγιναν σημαντικά πιο θερμές με την ανταλλαγή κρατικών επισκέψεων, τη δημιουργία μηχανισμών συνεργασίας και την παροχή αμοιβαίας βοήθειας.