Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αύξηση της χρηματοδότησης για την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-06-22 16:00:05
  • Προβολές:
  • 563

Άνοδος της τάξεως του 8.3% σε ετήσια βάση σημειώνεται στα ποσά χρηματοδότησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020. 
Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 2020 ο κεντρικός προϋπολογισμός της Κίνας έχει διαθέσει 169.59 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 23.93 δισεκατομμύρια δολάρια) με τη μορφή χρηματοδότησης έτσι ώστε να στηρίξει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Από εδώ και στο εξής αυτά τα χρηματικά ποσά θα αξιοποιηθούν για να διασφαλίσουν την ανάπτυξη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της ποιότητάς της.
Όπως σημειώνει το Υπουργείο, αρχής γενομένης από το εαρινό εξάμηνο αυτού του έτους, τα σχολεία στην κεντρική και δυτική Κίνα έλαβαν το ίδιο ποσό επιδοτήσεων με τα σχολεία στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Επίσης, τα δημοτικά σχολεία θα λαμβάνουν 650 γιουάν ετησίως και τα γυμνάσια 850 γιουάν για κάθε μαθητή που φοιτά. Παράλληλα, περισσότεροι δάσκαλοι θα προσληφθούν και θα διδάξουν σε αγροτικές περιοχές φέτος, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αναγκών των σχολείων που επλήγησαν από τη νόσο COVID-19, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων σε φτωχές περιοχές.
Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και για την σίτιση των μαθητών καθώς θα ενισχυθεί περαιτέρω το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής των παιδιών που μένουν σε αγροτικές και φτωχές περιοχές. Οι παροχές όμως δεν σταματούν εκεί αλλά περίπου 154 εκατομμύρια μαθητές σε εθνικό επίπεδο εξαιρούνται ήδη από διάφορες χρεώσεις και τους παρέχονται δωρεάν βιβλία. Επίσης, περίπου 25 εκατομμύρια μαθητές από φτωχές οικογένειες λαμβάνουν επιδόματα για να καλύψουν το κόστος διαβίωσής τους και 32 εκατομμύρια μαθητές από περιοχές κάτω από τα όρια της φτώχειας επωφελούνται από το πρόγραμμα βελτίωσης της διατροφής τους κάθε χρόνο.
Όλα αυτά τα μέτρα αφορούν την υποχρεωτική εκπαίδευση που περιλαμβάνει τη φοίτηση σε δημοτικά και γυμνάσια και διαρκεί εννέα χρόνια. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)