Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προσπάθειες για εξασφάλιση της επάρκειας σε λαχανικά στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-06-22 15:59:19
  • Προβολές:
  • 422

Ραγδαία και αυστηρά είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων του νέου ιού στην πρωτεύουσα της χώρας. 
Με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, το Πεκίνο έκλεισε τη μεγαλύτερη αγορά χονδρικής πώλησης προϊόντων του Xinfadi μετά την επανεμφάνιση νέων επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19 που συνδέονται με αυτό το μέρος. Το κλείσιμο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή έλλειψη λαχανικών στην πρωτεύουσα καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να τροφοδοτηθεί από κάποια άλλη αγορά του Πεκίνου. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας ζήτησε από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη παραγωγή λαχανικών να θέσουν ως προτεραιότητά τους την εξασφάλιση ικανοποιητικής ποσότητας τέτοιου είδους προϊόντων για το Πεκίνο. 
Το επαρχιακό τμήμα γεωργίας και αγροτικών υποθέσεων της Hebei έχει επιστρατεύσει 13 βάσεις διάθεσης λαχανικών σε 10 περιοχές έτσι ώστε να εξασφαλίσει την επάρκεια στο Πεκίνο. Η επαρχία Hebei έχει αυτή τη δυνατότητα διότι διαθέτει 290.000 εκτάρια αγρών με λαχανικά, που περιέχουν αγγούρια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές και φυλλώδη λαχανικά όπως λάχανο, σέλινο και μαρούλι και τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος στα μεσαία και τελευταία στάδια της συγκομιδής. 
Σύμφωνα δε με την τελευταία έρευνα του τμήματος, η επαρχία Hebei θα έχει συλλέξει 3.3 εκατομμύρια τόνους φρέσκων λαχανικών μέχρι τον Ιούνιο, με την ικανότητα ημερήσιας παραγωγής να φτάνει τους 110.000 τόνους λαχανικών και τη μισή από αυτή να διατίθεται σε αγορές εκτός της επαρχίας. 
Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί η αγορά Xinfadi του Πεκίνου έκλεισε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 επηρεάζοντας προσωρινά τα κανάλια διάθεσης λαχανικών στο Πεκίνο. Η αποστολή της παραγωγής από τη συγκεκριμένη επαρχία αποτελεί ένα από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που έλαβε η πρωτεύουσα έτσι ώστε να συντονιστούν οι πηγές και να διασφαλιστεί η σταθερή παροχή τροφίμων στο Πεκίνο τη δύσκολη αυτή περίοδο.
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)