Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Υπογραφή 35 επενδυτικών σχεδίων στην Hainan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-06-22 15:58:53
  • Προβολές:
  • 567

Σε συνεχή πορεία αναβάθμισης βρίσκεται ο Λιμένας Ελεύθερου Εμπορίου στη Νότια Κίνα με την ανάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν επενδυτικά προγράμματα και συμφωνίες τόσο εντός της Κίνας όσο και με χώρες του εξωτερικού να αυξάνονται συνεχώς. 
Όπως ανακοινώθηκε στις 14 Ιουνίου 2020, η Ηainan υπέγραψε 35 σημαντικά επενδυτικά προγράμματα, με 8 απ’ αυτά να έχουν χρηματοδοτηθεί από χώρες του εξωτερικού καθώς η επαρχία προσελκύει επενδυτές τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό στο πλαίσιο της διαδικασίας ανοίγματός της. 
Η συνολική αξία των συμφωνιών που υπεγράφησαν τόσο στη δια ζώσης όσο και στη διαδικτυακή τελετή ξεπέρασε τα 6.4 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 903 εκατομμύρια δολάρια). Οι επενδύσεις αυτές καλύπτουν την κατασκευή του λιμένα ελεύθερου εμπορίου, τη βιομηχανική ανάπτυξη και τις δημόσιες υπηρεσίες. Μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν στην υπογραφή των επενδυτικών προγραμμάτων ήταν η γαλλική εταιρία ενέργειας EDF, η Shenzhen Stock Exchange κι η China Eastern Airlines. 
Οι προσπάθειες αναβάθμισης της επαρχίας Hainan έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια με ποικίλες πρωτοβουλίες και χρηματοδοτήσεις ενώ την 1η Ιουνίου αυτού του έτους η Κίνα ανακοίνωσε ένα γενικό σχέδιο για τον Λιμένα με στόχο τη μετατροπή της Νήσου Hainan σε έναν λιμένα ελεύθερου εμπορίου με υψηλού επιπέδου παγκόσμια επιρροή μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)