Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα στηρίζει την έκκληση της Αφρικής για απόδοση δικαιοσύνης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-06-10 13:29:06
  • Προβολές:
  • 353

Παγκόσμιο αναβρασμό έχει προκαλέσει η δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από τον λευκό αστυνομικό στην Μινεσότα στα τέλη Μαϊου 2020 με πολλές χώρες να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και να ζητούν την απόδοση της δικαιοσύνης για τον χαμό του. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι όλων των πολιτειών της Αμερικής πραγματοποιούν πορείες και εκφράζουν την οργή και τη λύπη τους για τον άδικο χαμό ενός ακόμη ανθρώπου εξαιτίας του φυλετικού ρατσισμού. 
Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Zhao Lijian, τόνισε σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι η Κίνα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Αφρική στην ενταντίωσή της σε κάθε μορφής ρατσισμού και στιγματισμού που προκαλείται από φυλετικές διακρίσεις και μίση. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου, η Κίνα εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στην έκκληση της Αφρικής για δικαιοσύνη καθώς οι αφρικανικές χώρες και ο λαός τους έχουν υποφέρει από άσχημες συμπεριφορές και διακρίσεις εξαιτίας του διαφορετικού τους χρώματος.  
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι οι επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης και οι Αφρικανικές χώρες έχουν απευθύνει δίκαιες αξιώσεις και θέσεις εναντίον των φυλετικών διακρίσεων στα Ηνωμένα Έθνη, κάτι που αποτυπώνει την επικρατούσα άποψη και τη θέληση της διεθνούς κοινότητας. «Ελπίζουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα εστιάσουν στο ζήτημα και θα ακούσουν προσεκτικά», συμπλήρωσε ο Zhao Lijian. 
Σε έναν κόσμο που έρχεται όλο και πιο κοντά λόγω της παγκοσμιοποίησης και του ανοίγματος δεν είναι αποδεκτές τέτοιου είδους συμπεριφορές που εντείνουν τα μίση και απορρίπτουν τη διαφορετικότητα με ολέθρια αποτελέσματα για όλον τον κόσμο.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)