Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προσπάθειες για ανακούφιση των επιχειρήσεων και ενίσχυση της αγοράς

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-06-09 19:04:38
  • Προβολές:
  • 628

Ταξίδι στην Επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας πραγματοποίησε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang από τη Δευτέρα 1 έως την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 με σκοπό να επισκεφθεί τοπικές εταιρίες και να ελέγξει την πορεία ανάκαμψης από την κρίση που προκλήθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κινέζος Πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα της ανακούφισης των εταιριών και της ενίσχυσης της ζωτικότητας της αγοράς με προτεραιότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο ίδιος προέτρεψε τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν κατάλληλα το ζήτημα της άδειας των εταιρειών να χρησιμοποιούν την πνευματική τους ιδιοκτησία για να εξασφαλίσουν δάνεια και να μειώσουν το κόστος χρηματοδότησής τους. 
Κάλεσε επίσης όλους τους αρμόδιους φορείς να αναζητήσουν περισσότερους τρόπους για την αύξηση των πιστωτικών ορίων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έτσι ώστε να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων χρηματοδότησης και ενθάρρυνε τις τράπεζες να κάνουν τις κατάλληλες παραχωρήσεις τόκων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να διατηρηθούν και να διασφαλίσουν την επιτυχία για το μέλλον, κάτι που θα ωφελήσει και την ανάπτυξη των ίδιων των τραπεζών. 
Η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική στον τομέα της απασχόλησης καθώς ο αριθμός των αποφοίτων από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ αύξησης και γι’ αυτό ο Κινέζος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εταιρίες θα μπορέσουν να προσλάβουν περισσότερους αποφοίτους με τη στήριξη που θα προσφέρει κι η κεντρική κυβέρνηση. 
Με αφορμή την επίσκεψή του σε μια παλιά κατοικημένη περιοχή στην πόλη Yantai, ο Κινέζος Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ανακαίνισης τέτοιων κοινοτήτων έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων και να αυξηθεί η κατανάλωση στους τομείς της διακόσμησης του σπιτιού και της αγοράς οικιακών συσκευών. Στη συνέχεια, αφού παρακολούθησε μια σειρά από έξυπνα προϊόντα που αναπτύχθηκαν από τον Όμιλο Haier, έναν κορυφαίο κατασκευαστή οικιακών συσκευών, ο Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ενθάρρυνε τους υπαλλήλους του ομίλου να συνεχίσουν να καινοτομούν και ζήτησε από τις σχετικές κυβερνητικές υπηρεσίες να επεξεργαστούν σχέδια μεταρρύθμισης για την προώθηση της ανάπτυξης νέων μορφών επιχειρήσεων και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
Παρουσίασε, τέλος, τις προσπάθειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για να διατηρηθούν τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας σταθερά και να ανταποκρίνονται συνεχώς στις βασικές ανάγκες διαβίωσης των ανθρώπων.
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)