Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανοίγει ξανά το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-05-15 18:35:44
  • Προβολές:
  • 921

Με αργά και προσεκτικά βήματα επανέρχεται η κανονικότητα στην Κίνα με τις επιχειρήσεις, τα σχολεία, τα καταστήματα αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους να ανοίγουν ξανά και να δέχονται επισκέπτες. 
Το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο ανακοίνωσε ότι άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό την Τετάρτη 13 Μαΐου με ιδιαίτερη προσοχή και συγκεκριμένους όρους λειτουργίας, στο πλαίσιο της γενικότερης γραμμής της χώρας για άνοιγμα των δημόσιων χώρων. 
Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση στον επίσημο ιστότοπο του μουσείου και στον λογαριασμό του στο Wechat, να επιδεικνύουν τις ταυτότητές τους, τους κωδικούς προσωπικής υγείας και τον αριθμό κράτησης έτσι ώστε να εισέλθουν στον χώρο του μουσείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου πριν το άνοιγμά του. 
Όσον αφορά την παραμονή τους στο χώρο του μουσείου, οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκες, να κρατούν απόασταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους υπόλοιπους και να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Επίσης, ο αριθμός των επισκεπτών ανά ημέρα στο μουσείο δε θα πρέπει να ξεπερνά τους 500. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία έτσι ώστε να αποφευχθεί μια νέα αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.