Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Απομακρύνονται από τη φτώχεια 200.000 κάτοικοι της Sichuan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-05-15 18:11:43
  • Προβολές:
  • 577

Μέσα στο 2020, η επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας έχει προγραμματίσει να απομακρύνει και τους τελευταίους 200.000 κατοίκους από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές. 
Τον προηγούμενο χρόνο, η επαρχία Sichuan επένδυσε πάνω από 150 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 21.21 δισεκατομμύρια δολλάρια) με σκοπό να βοηθήσει 500.000 άτομα και 31 περιοχές να ξεπεράσουν τη φτώχεια, όπως αναφέρεται στην κυβερνητική αναφορά εργασίας των «δύο τοπικών συνεδριάσεων», που αποτελούν ετήσιες συναντήσεις των επαρχιακού επιπέδου νομοθετών και πολιτικών συμβούλων. 
Ακόμα δυσκολότερο όμως θα είναι το έργο των αρχών μετά το ξέσπασμα της νέας πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει ήδη σημειώσει και θα συνεχίσει να σημειώνει. Σε αυτά τα νέα δεδομένα, η επαρχία θα εξετάσει τις συνέπειες του κορωνοϊού στις φτωχές επαρχίες και στους κατοίκους, θα δημιουργήσει νέους μηχανισμούς εποπτείας και βοήθειας και θα βελτιώσει τους ήδη υπάρχοντες έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να ξαναπέσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας όσοι είχαν ανακάμψει. Στην ιδιαίτερη αυτή περίοδο, η μεγάλη πρόκληση είναι να διατηρηθούν όσα κατακτήθηκαν και να ξεκινήσουν πάλι οι προσπάθειες για ανάπτυξη και συνέχιση των προγραμματισμών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «δύο συνεδριάσεις» σε τοπικό επίπεδο συζητούν για την τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του προηγούμενου έτους και πραγματοποιούν σχεδιασμούς για τον επόμενο χρόνο.  
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinuhua)