Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Μεγαλύτερες προσπάθειες δενδροφύτευσης στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-05-15 18:11:00
  • Προβολές:
  • 646

Τη συνέχιση των ενεργειών για την οικοδόμηση μιας μετρίως ευημερούσας κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα τονίζει η Κίνα μετά τη μεγάλη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού. 
Η χώρα, αφού αντιμετώπισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη νέα πανδημία, συνεχίζει τις προσπάθειες έτσι ώστε να εκπληρώσει όλους τους στόχους που είχε προαναγγείλει για το 13ο Πενταετές Πρόγραμμα. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Γενικό Γραφείο του Κρατικού Συμβουλίου, η Κίνα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι φετινοί στόχοι αναδάσωσης θα εκπληρωθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. 
Σε αυτό το πλαίσιο, περιοχές με χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον νέο ιό θα πρέπει να επιταχύνουν τις εργασίες αναδάσωσης ενώ οι περιοχές μέτριου κινδύνου οφείλουν να μοιράσουν με κατάλληλο τρόπο τις εργατοώρες έτσι ώστε να προωθήσουν τη δενδροφύτευση με έναν ασφαλή και μεθοδικό σχεδιασμό. 
Πέρα από τα οφέλη που θα αποφέρει η αναδάσωση στο περιβάλλον, η κυβέρνηση της χώρας υπολογίζει ότι το εν λόγω μέτρο θα ενισχύσει την απασχόληση και θα αυξήσει το εισόδημα των φτωχών κατοίκων, βοηθώντας στην καταπολέμηση της ανέχειας. 
Η εγκύκλιος ορίζει ότι οι πιο φτωχοί αγρότες θα αναλάβουν σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες αναδάσωσης στην περιοχή τους έτσι ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία κι η απασχόληση. Ενθαρρύνονται επίσης από την εγκύκλιο οι τοπικές αρχές να προσαρμόσουν τα σχέδια αναδάσωσης ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες και να πραγματοποιήσουν εύλογους σχεδιασμούς που θα βασίζονται στις διαφορετικές εποχές, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκείς ποσότητες μικρών φυτών. 
Στην πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης καλούνται να συμμετάσχουν και οι εθελοντές μέσω σχετικών δραστηριοτήτων που θα αφορούν τη δενδροφύτευση σε κυβερνητικά πρακτορεία, σχολικές μονάδες, κοινότητες, στρατώνες, παραγωγικές περιοχές, ορυχεία και πολλά ακόμη. Οι αρχές, τέλος, κατά μήκος της χώρας θα πρέπει να βελτιώσουν την ποιότητα της αναδάσωσης και να προστατεύσουν τις ήδη αναδασωμένες περιοχές, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα περισσότερες προσπάθειες  για την πρόληψη και τον έλεγχο των παρασίτων, όπως η αμερικανική λευκή πεταλούδα και η ακρίδα της ερήμου.
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)