Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εμβάθυνση της διεθνούς συνεργασίας για τον κορωνοϊό

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-05-15 17:54:43
  • Προβολές:
  • 654

Τη συνέχιση των προσπαθειών για την εμβάθυνση της διεθνούς συνεργασίας στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας τον Απρίλιο του 2020. 
Σύμφωνα με τη δήλωση του Li Mingzhu, αξιωματούχου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας σε σχετικό δελτίο τύπου, η Κίνα θα στηρίξει την G20 και θα ενισχύσει την πληροφόρηση, τον συντονισμό των πολιτικών και την ενεργό συνεργασία έτσι ώστε να προετοιμαστούν οι συνθήκες για τη συνάντηση των υπουργών υγείας της G20 και να συνεχιστεί η συνεργασία για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίου. 
Όπως τόνισε επίσης ο ίδιος, η χώρα θα επικοινωνήσει με τους σχετικούς φορείς έτσι ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού πέρα από τα σύνορα και θα βοηθήσει τις χώρες με αδύναμο σύστημα υγείας να βελτιώσουν τις ικανότητες αντίδρασής τους. 
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω προσπάθειες για να ενισχυθεί η δημιουργία δικτύων για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων υγείας μέσω μηχανισμών τοπικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας, Ιαπωνίας, Δημοκρατίας της Κορέας και χωρών στη νοτιοανατολική Ασία και Ανατολική Ευρώπη, συμπλήρωσε ο ίδιος. 
«Οι επιστήμονές μας έχουν πραγματοποιήσει ανταλλαγές με τους ομολόγους τους σε πάνω από 100 χώρες και περιοχές μέσα από περισσότερες από 40 τηλεδιασκέψεις με σκοπό να μοιραστούν την εμπειρία της Κίνας στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, η κινεζική κυβέρνηση δώρισε 20 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό να στηρίξει τη διεξαγωγή διεθνούς συνεργασίας στην καταπολέμηση της πανδημίας.
   (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)