Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σι Τζινπίνγκ: Στόχος η επίτευξη μιας μετρίως ευημερούσας κοινωνίας σε όλους τους τομείς

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-05-15 17:44:45
  • Προβολές:
  • 647

Την ανάγκη αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας και πραγματοποίησης μεγαλύτερης προόδου στην υψηλής ποιότητας αναμόρφωση και ανάπτυξη, έτσι ώστε να επιτευχθεί η εξάλειψη της φτώχειας, τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της επιθεώρησής του στην Επαρχία Shanxi της βόρειας Κίνας στις 11-12 Μαϊου 2020.  
Στο διήμερο ταξίδι του, ο Κινέζος Πρόεδρος επεσήμανε ότι η προσοχή όλων θα πρέπει να στραφεί στη διατήρηση των αποτελεσμάτων στον τομέα της καταπολέμησης της φτώχειας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα άτομα δε θα επιστρέψουν στην πρότερη δύσκολη κατάσταση αλλά τα εισοδήματά τους θα συνεχίσουν να σημειώνουν σταθερή αύξηση. Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη τη σπουδαιότητα υλοποίησης πολιτικών στήριξης στον τομέα της βιομηχανικής ανάπτυξης, της χρηματοδότησης, της αγροτικής ασφάλισης και άλλων συναφών πεδίων με σκοπό οι κάτοικοι να απολαμβάνουν ένα υψηλότερο επίπεδο ζωής. 
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον τομέα του πολιτισμού με αφορμή την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στο μνημείο Yungang Grottoes. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο τουρισμός δε θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο ως εμπόρευμα αλλά να αντιμετωπίζεται ως ένας τρόπος με τον οποίο οι Κινέζοι θα καταλάβουν και θα εκτιμήσουν τον πολιτισμό τους αλλά και θα ενισχύσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα. Απαραίτητες χαρακτηρίστηκαν, τέλος, οι προσπάθειες για τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη προηγμένων κατασκευών καθώς και για προστασία του περιβάλλοντος και πράσινη ανάπτυξη.