Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Διεθνές βραβείο σε Κινέζο επιστήμονα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-03-09 17:04:34
  • Προβολές:
  • 1035

Το διεθνές βραβείο Fritz London 2020, που αναγνωρίζει επιστήμονες που έχουν πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη συμβολή στον τομέα της φυσικής χαμηλής-θερμοκρασίας κέρδισε ο Κινέζος επιστήμονας Xue Qikun, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου. 
Ο συγκεκριμένος επιστήμονας, επικεφαλής της Ακαδημίας του Πεκίνου στον τομέα των Πληροφοριακών Επιστημών Κβαντικής, κέρδισε το βραβείο για την πρωτοποριακή συμβολή του στην πειραματική ανακάλυψη του φαινομένου «quantum anomalous Hall effect», που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ηλεκτρονικών συσκευών με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. 
Το βραβείο αυτό, που δίνεται κάθε τρία χρόνια, αναγνωρίζεται ως η ύψιστη τιμή στον τομέα της φυσικής χαμηλών- θερμοκρασιών παγκοσμίως. Από τη ίδρυσή του, το 1957, πάνω απο 50 διάσημοι φυσικοί επιστήμονες έχουν κερδίσει το βραβείο, με τον Xue Qikun να αποτελεί τον πρώτο Κινέζο που λαμβάνει αυτή την αναγνώριση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Φυσική Χαμηλών - Θερμοκρασιών στην Ιαπωνία, από τις 15 έως τις 22 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Δημοτική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου.