Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Μίνι βιβλιοθήκες σε προσωρινά νοσοκομεία στη Wuhan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-03-09 17:03:29
  • Προβολές:
  • 803

Με στόχο να συμπαρασταθούν στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτοσχέδια νοσοκομεία στην περιοχή Wuhan, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία συνεργάζονται για να φτιάξουν 18 μίνι βιβλιοθήκες στους χώρους αυτούς. 
Ήδη έχουν εγκαταστήσει βιβλιοθήκες σε όλα τα προσωρινά νοσοκομεία και αναμένεται ότι θα ανοίξουν ακόμη έξι σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος πολιτισμού και τουρισμού της επαρχίας Hubei, που έχει ως πρωτεύουσα τη Wuhan. Συγκεκριμένα, η Επαρχιακή Βιβλιοθήκη της Hubei εγκατέστησε οχτώ από τις βιβλιοθήκες και δώρισε περίπου 5.000 βιβλία, ενώ τα υπόλοιπα δόθηκαν από τοπικές βιβλιοθήκες και 2 βιβλιοπωλεία. Όσον αφορά τη θεματολογία των επιλεγμένων βιβλίων, αυτή ήταν η λογοτεχνία, η υγεία, η επιστήμη και η ψυχολογία. 
Οι αρμόδιοι φορείς ανέφεραν επίσης ότι έχει ξεκινήσει και μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, με 80.000 ψηφιακά βιβλία, 420.000 ηχητικά κλιπ και 8.482 βίντεο, για να καλύψει όλα τα αυτοσχέδια νοσοκομεία και τους χώρους απομόνωσης. Η υπηρεσία προωθείται ακόμη και μεταξύ των οικογενειών που βρίσκονται σε καραντίνα.