Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Πρέσβης Zhang Qiyue συναντάται με τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-27 18:53:41
  • Προβολές:
  • 642

Επίσημη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Βλάση πραγματοποίησε η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue στα μέσα Φεβρουαρίου 2020. 
Στο πλαίσιο αυτό, η πρέσβης είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τις επιστολές συμπαράστασης που απέστειλαν ο Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης προς τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού. 
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα της έχει λάβει μεγάλη συμπαράσταση από Έλληνες φίλους με διάφορους τρόπους, γεγονός που τους κάνει ιδιαίτερα ευγνώμονες. Η Πρέσβης Zhang Qiyue εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι οι σινο-ελληνικές σχέσεις θα γνωρίσουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στη νέα εποχή. 
Από την ελληνική πλευρά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης χαρακτήρισε ως άριστες τις διμερείς σχέσεις, επαίνεσε τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης για τον έλεγχο και την πρόληψη του νέου κορωνοϊού και εξέφρασε τη γνώμη ότι η επιδημία θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα παρευρέθηκε και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, όπου παρουσίασε την ανάπτυξη και την εξωτερική πολιτική της Κίνας με τις τρεις χαρακτηριστικές λέξεις: «Ειρήνη, Ανάπτυξη, Υπευθυνότητα».