Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ανάγκη για διαφοροποιημένες στρατηγικές ελέγχου της επιδημίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-27 18:39:46
  • Προβολές:
  • 524

Στοχευμένα μέτρα που θα ανταποκρίνονται στις διαφορετικές συνθήκες και ανάγκες κάθε περιοχής θα λάβει η Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την πρόληψη και τον έλεγχο του ιού στις 24 Φεβρουαρίου 2020. 
Με προεδρεύοντα τον Πρωθυπουργό της χώρας, Λι Κετσιάνγκ, οι αρχές της Κίνας, έχοντας ως μοναδική προτεραιότητα την προστασία των κατοίκων της Κίνας αλλά και της διεθνούς κοινότητας τόνισαν ότι οι εργασίες καταπολέμησης του κορωνοϊού θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με ιδιαίτερη προσοχή στην επαρχία Hubei, που ήταν το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου ιού. 
Μεγάλη έμφαση αποδόθηκε από τα μέλη της συνεδρίασης στην προσπάθεια προστασίας του ιατρικού προσωπικού, στην έγκαιρη ανακοίνωση των πληροφοριών και στην καλύτερη επικοινωνία με το κοινό. Παράλληλα με αυτές τις ενέργειες, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι υπάρχει επαρκής ιατρικός εξοπλισμός, ιδιαίτερα στη Wuhan, ότι καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των ντόπιων κατοίκων και ότι αυξάνεται η οικονομική στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση στις περιοχές που πλήττονται. 
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ενημέρωση για τις εργασίες ελέγχου και πρόληψης στη Wuhan, καθώς και για τις ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή. Αναφερόμενοι ακόμη στην παρούσα κατάσταση, υπογράμμισαν ότι η Wuhan θα πρέπει να αυξήσει την ικανότητα περίθαλψης ασθενών, να μειώσει τα ποσοστά νέων κρουσμάτων, να μειώσει τους θανάτους και να εμποδίσει τις ήπιες περιπτώσεις από το να γίνουν σοβαρές.  
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, είναι εξίσου σημαντική και η σταδιακή αποκατάσταση των εργασιών και της παραγωγής έτσι ώστε να γίνουν οι προσπάθειες για επίτευξη των στόχων που αφορούν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη αυτού του έτους. 
Σε αυτό το πλαίσιο, οι τοπικές κοινότητες θα πρέπει να λάβουν στοχευμένα μέτρα ανάλογα με την περίσταση και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τις περιοχές και τα άτομα που εκτίθενται περισσότερο. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:Xinhua)