Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ετήσιο Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού και Γεύσεων στην Αριζόνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-21 18:17:50
  • Προβολές:
  • 310

Στην πρωτεύουσα της Αριζόνα διοργανώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 το 30ο Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού και Φαγητού με σκοπό να εορταστεί το κινεζικό Έτος του Αρουραίου και να έρθουν οι κάτοικοι της πόλης πιο κοντά με τον κινεζικό πολιτισμό. 
Χιλιάδες συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τις τριήμερες εκδηλώσεις και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δραστηριότητες όπως ο χορός του δράκου και του λιονταριού, η επίδειξη πολεμικών τεχνών, παραστάσεις παραδοσιακού χορού και μουσικής, παιχνίδια για παιδιά και διαγωνισμούς με chopsticks. 
Πέρα από αυτές τις δραστηριότητες, οι επισκέπτες είχαν τη χαρά να περιηγηθούν στα περίπτερα και να αγοράσουν αναμνηστικά και χειροτεχνίες καθώς και να δοκιμάσουν αυθεντικές κινεζικές γεύσεις. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ είναι μέρος της Κινεζικής Εβδομάδας στον Φοίνικα, που περιλαμβάνει μια σειρά πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τον πολύπλευρο πολιτισμό της Κίνας. 
Η παρουσία των Κινέζων πολιτών στην πόλη Φοίνιξ είναι εξαιρετικά μεγάλη καθώς μένουν εκεί περίπου 30.000 άτομα που αλληλεπιδρούν με τα υπόλοιπα 4.5 εκατομμύρια κατοίκους.