Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Καταπολέμηση των εγκλημάτων που αφορούν την άγρια ζωή

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-21 18:16:45
  • Προβολές:
  • 447

Στο μικροσκόπιο μπήκαν ποικίλες περιπτώσεις που σχετίζονται με το παράνομο κυνήγι και εμπόριο ειδών άγριας ζωής από το δασαρχείο στην επαρχία Hainan στα μέσα Φεβρουαρίου 2020. 
Σύμφωνα με το επαρχιακό τμήμα δημόσιας ασφάλειας, οι αρχές έχουν δημιουργήσει μια ειδική υπηρεσία για να ελέγχουν τις υπαίθριες αγορές, τα μέρη όπου πωλούνται λουλούδια και πουλιά, τα εστιατόρια, τα σημεία αναπαραγωγής των άγριων ζώων και το φυσικό τους περιβάλλον, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού μέσω του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής. 
Μερικές από τις περιπτώσεις που εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές ήταν η παράνομη κατοχή ενός σπάνιου πύθωνα που αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση στη φάρμα ενός κυρίου. Επίσης, καταγράφηκε η παράνομη θανάτωση ενός ψαραετού και η αγορά ενός μακάκου, ειδών που τελούν υπό κρατική προστασία. 
Παράλληλα, η αστυνομία της Wenchang ανακάλυψε έναν ύποπτο με επώνυμο Xing, ο οποίος μετέφερε και σκότωνε άγρια ζώα. Συνολικά, βρέθηκαν στο σπίτι του 36 κατεψυγμένες Ευρωασιατικές φαλαρίδες και 88 ζωντανές στη φάρμα που κανονικά εξέτρεφε πάπιες. Σε μια υπαίθρια αγορά στην περιοχή Dingan κατασχέθηκαν συνολικά 97 νεροχελώνες με κόκκινα αυτιά. 
Όπως ανακοίνωσε η Κρατική Διοίκηση για τον Κανονισμό της Αγοράς, η Κίνα θα συνεχίσει να παίρνει ακόμα αυστηρότερα μέτρα και να τιμωρεί κάθε μορφή παράνομου εμπορίου άγριας ζωής εν μέσω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο, όλων των ειδών εμπορίου άγριας ζωής έχει σταματήσει σε όλα τα μέρη της Κίνας με τις τιμωρίες των παραβατών να είναι ιδιαίτερα αυστηρές.