Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συνάντηση Κινέζων και Γάλλων διπλωματών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-21 17:01:09
  • Προβολές:
  • 378

Στο πλαίσιο της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο, ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συναντήθηκε με τον Jean-Yves Le Drian, Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας στα μέσα Φεβρουαρίου 2020. 
Οι δύο αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συζητήσεις όσον αφορά την παρούσα κατάσταση στην Κίνα και τις σχέσεις των δύο χωρών. Ο Κινέζος Κρατικός Σύμβουλος τόνισε ότι με την καθοδήγηση του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο κινεζικός λαός αντιμετωπίζει την επιδημία με σύμπνοια, ενώ τα ποικίλα μέτρα ελέγχου, που έχει υιοθετήσει η κινεζική κυβέρνηση έχουν αποδώσει θετικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την καταπολέμηση της επιδημίας, η κινεζική οικονομία θα πετύχει πιο στέραια και αειφόρο ανάπτυξη και ο κινεζικός λαός θα συνεργαστεί ακόμα στενότερα και με σιγουριά για να πετύχει τους στόχους του. 
Παράλληλα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η επιδημία μας επιτρέπει να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι της Κίνας και είμαστε βέβαιοι ότι η σινο-γαλλική φιλία θα περάσει τις δοκιμασίες και θα εμβαθυνθεί περαιτέρω». 
Από την πλευρά της Γαλλίας, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας σημείωσε ότι η χώρα του εκτιμά τις κοπιαστικές προσπάθειες της Κίνας στον αγώνα αντιμετώπισης της επιδημίας και θα συνεχίσει να τη στηρίζει σε αυτήν τη μάχη. 
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι εκτός από τις προμήθειες που έχει ήδη δωρίσει στη χώρα, θα παρέχει περισσότερο βοηθητικό εξόπλισμό στη συνέχεια. Ο Jean-Yves Le Drian συμπλήρωσε ακόμα ότι το Γαλλικό Προξενείο στη Wuhan δεν έχει διακόψει τη λειτουργία του διότι με αυτήν την ενέργεια η Γαλλία επιθυμεί να αποδείξει την αληθινή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να συμπαρασταθεί στην Κίνα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. 
Εξέφρασε δε τη δέσμευσή του ότι η χώρα του δε θα υιοθετήσει ούτε θα ανεχτεί κανενός είδους μέτρα που υποδηλώνουν διακρίσεις σε βάρος της Κίνας, αλλά θα παραμείνει ήρεμη και λογική στη διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης. 
Η γαλλική πλευρά, όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι έτοιμη να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με την Κίνα σε όλους τους τομείς καθώς και το συντονισμό με την Κίνα σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή. 
  (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)