Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-21 17:00:43
  • Προβολές:
  • 510

Στις 14 Φεβρουαρίου 2020 η πρέσβης Ελένη Σουρανή, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού διαβίβασε στην Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue, επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Στην επιστολή αυτή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκφράζει την ύψιστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τις κινεζικές αρχές και τον φίλο κινεζικό λαό, που αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις στον αγώνα τους ενάντια στον νέο τύπου κωρονοϊό COVID-19.
Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει επίσης την ετοιμότητα της Ελλάδας να εργαστεί στενά με την Κίνα για την αντιμετώπιση του ιού και θεωρεί ότι οι τεράστιες προσπάθειες των κινεζικών αρχών και οι μέγιστες ψυχικές αρετές του κινεζικού λαού θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση του ιού. 
Πέρα όμως από την επιστολή συμπαράστασης του Έλληνα Πρωθυπουργού προς την Κίνα, πολλοί είναι ακόμα οι οργανισμοί και οι σπουδαστές που στέλνουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στη μάχη κατά της επιδημίας που πραγματοποιείται στη χώρα.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σπουδαστές του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που πήραν την πρωτοβουλία να ετοιμάσουν ένα βίντεο στο οποίο εύχονται καλή δύναμη στην Κίνα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.