Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η επιστημονική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκινά έρευνες στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-21 16:44:01
  • Προβολές:
  • 569

Επιτόπιες έρευνες στις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα που αποτελείται απο ειδικούς από την Κίνα και μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση ενός Κινέζου αξιωματούχου στον τομέα της υγείας. 
Πιο συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα έχει μεταβεί στο Πεκίνο, την Επαρχία Guangdong και Sichuan με σκοπό να εξετάσει τα μέτρα που λήφθηκαν κατά της νέας επιδημίας. Όπως ανέφερε ο Mi Feng, εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας σε σχετικό δελτίο τύπου, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 διεξήχθη επίσημη συνάντηση από την Εθνική Επιτροπή Υγείας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 80 άτομα, που περιελάμβαναν τόσο μέλη επιστημονικών ομάδων όσο και αντιπροσώπους από τον μηχανισμό πρόληψης και ελέγχου του Κρατικού Συμβουλίου. 
Στη συνάντηση αυτή, ο υποδιευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Li Bin παρουσίασε στους παρευρισκομένους τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου που έχουν ληφθεί σε όλη την Κίνα, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αυτή πρόκληση της επιδημίας και ενθάρρυνε τη διατύπωση προτάσεων από την επιστημονική ομάδα, όπως σημείωσε ο Mi Feng. 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, αντιπρόσωποι από τα Υπουργεία του Κρατικού Συμβουλίου και των σχετικών διοικήσεων ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις εργασίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει σε αυτήν την κατεύθυνση και πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με άτομα από την επαρχία Hubei, που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πρώτη στιγμή. 
Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως η παρούσα κατάσταση και ο τρόπος διαχείρισής της, οι πρωτοβουλίες που αφορούν τον περιορισμό της εξάπλωσης, η διαχείριση της άγριας ζωής και η ανάπτυξη στοχευμένων φαρμάκων και εμβολίου. 
Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, η επιστημονική ομάδα αναγνώρισε τη μεγαλειώδη προσπάθεια που καταβάλει η Κίνα στην αντιμετώπιση της επιδημίας αλλά και την αφοσίωση του ιατρικού προσωπικού της χώρας. 
 (Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)