Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα επισκέπτεται την Κρήτη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-14 18:54:10
  • Προβολές:
  • 911

Με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου της Κρήτης, κ. Ευάγγελο Δημόπουλο συναντήθηκε η Πρέσβης της Κίνας, Zhang Qiyue, στις αρχές Φεβρουαρίου 2020 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο νησί. 
Εκεί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για τις εκπαιδευτικές και επιστημονικές ανταλλαγές ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα. Η Πρέσβης συναντήθηκε επίσης με τους πρώτους μαθητές του Προγράμματος Κινεζικής Γλώσσας της Πολυτεχνικής Σχολής και τους προέτρεψε να είναι μελετηροί με σκοπό να συνεισφέρουν περισσότερα στην σινο-ελληνική φιλία. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κρήτη, η κα Zhang Qiyue επισκέφθηκε και την εταιρία Τerra Creta στα Χανιά, η οποία της προσέφερε μια ελιά, που συμβολίζει τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και της μετέφερε τις ευχές των Ελλήνων για τη γρήγορη καταπολέμηση της νέας επιδημίας, που μαστίζει την Κίνα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο πρόγραμμα Κινεζικής Γλώσσας στην Κρήτη παρακολουθούν 30 φοιτητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 200 υποψηφίους.