Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο τομέας του τουρισμού και του πολιτισμού στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-14 18:52:51
  • Προβολές:
  • 591

Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα λαμβάνει η Κίνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού με τη συστράτευση όλων των φορέων, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού και του πολιτιστικού. 
Σύμφωνα με τη δημοτική επιτροπή πολιτισμού και τουρισμού του Πεκίνου, μετά το ξέσπασμα του ιού, η πρωτεύουσα έχει ακυρώσει πάνω από 4.3000 πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχετίζονταν με τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, περίπου 5.400 εμπορικές παραστάσεις και 10 μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. 
Επίσης, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πάνω από 370 πολιτιστικοί χώροι και βιβλιοθήκες κατά μήκος του Πεκίνου, ενώ έχουν κλείσει και 183 μουσεία με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος από την μετάδοση του ιού κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων. Η είσοδος έχει διακοπεί ακόμη και σε χώρους διασκέδασης στο Πεκίνο, σε ίντερνετ καφέ, σινεμά και μέρη με τουριστικό ενδιαφέρον. 
Τα νέα αυτά δεδομένα δημιουργούν την ανάγκη για εύρεση εναλλακτικών τρόπων ψυχαγωγίας για τα άτομα που μένουν αναγκαστικά στο σπίτι. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν τα θέατρα της όπερας του Πεκίνου, οι συμφωνικές ορχήστρες, οι ακροβατικοί θίασοι και άλλοι πολιτιστικοί φορείς, οι οποίοι ανάρτησαν στο διαδίκτυο έναν μεγάλο αριθμό βίντεο με παραστάσεις έτσι ώστε να ικανοποιήσουν την ανάγκη των πολιτών για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. 
Παράλληλα, πολλές βιβλιοθήκες και πολιτιστικοί οργανισμοί έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν μια ποικιλία διαδικτυακών υπηρεσιών στους πολίτες. Όσον αφορά τις υπηρεσίες ταξιδίου, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Πεκίνου έχουν ακυρώσει τα ομαδικά ταξίδια και τις υπηρεσίες «πτήσεων μαζί με την κράτηση ξενοδοχείου» από τις 24 Ιανουαρίου 2020. Ως τώρα, συνολικά 13.525 γκρουπς με 242.000 τουρίστες έχουν ακυρώσει τα ταξίδια τους σε μια προσπάθεια προστασίας από τον νέο ιό.