Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σι Τζινπίνγκ: «ο κορωνοϊός δε θα επηρεάσει τα οικονομικά θεμέλια της Κίνας»

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-14 18:51:41
  • Προβολές:
  • 575

Την ικανότητα της Κίνας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που πραγματοποίησε στις εργασίες πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στο Πεκίνο. 
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα αντιμετωπίσει τη νέα επιδημία με μεγάλη αντοχή, δυναμισμό και ισχυρή ικανότητα ελιγμών. Επεσήμανε ότι τα βασικά στοιχεία της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας παραμένουν αμετάβλητα και ότι ο αντίκτυπος της επιδημίας στην οικονομία είναι βραχύβιος. 
Η επιδημία και τα σχετικά μέτρα απομόνωσης υπολογίζεται ότι έχουν αρνητική επίδραση στην κινεζική οικονομία σε κάποιο βαθμό. Σύμφωνα όμως με τον Κινέζο Πρόεδρο, η οικονομία της Κίνας τώρα είναι μεγαλύτερη, πιο ανθεκτική και πιο συγκροτημένη όσον αφορά τη δομή της. Το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν της Κίνας το 2003 που ξέσπασε ο ιός SARS ήταν λιγότερο από 14 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 2.03 τρισεκατομμύρια δολάρια). Αυτήν τη στιγμή το ΑΕΠ της χώρας είναι περίπου 100 τρισεκατομμύρια γιουάν με αποτέλεσμα η Κίνα να είναι πλέον πιο ικανή να διαχειριστεί τα εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα.