Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα εκτιμά την κατανόηση και στήριξη της Ιαπωνίας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2020-02-14 18:51:20
  • Προβολές:
  • 793

Την εκτίμηση της Κίνας για τη συμπαράσταση, την κατανόηση και τη στήριξη από την πλευρά της Ιαπωνίας στη μάχη κατά της επιδημίας που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό εξέφρασε η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Hua Chunying σε διαδικτυακό δελτίο τύπου στα μέσα Φεβρουαρίου 2020. 
Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές αποτέλεσε η ερώτηση ενός δημοσιογράφου για το πώς θα σχολίαζε η εκπρόσωπος τύπου τα μηνύματα συμπαράστασης και ενθάρρυνσης που στέλνουν οι πολίτες της Ιαπωνίας στους κατοίκους της Wuhan, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος τύπου, από τότε που ξέσπασε η επιδημία στην Κίνα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και άτομα από όλους τους τομείς της ζωής έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να κάνουν κάθε απαραίτητη κίνηση έτσι ώστε να βοηθήσουν την Κίνα σε αυτόν τον αγώνα. Κυβερνητικοί οργανισμοί της Ιαπωνίας και επιχειρήσεις έχουν ήδη δωρίσει έναν μεγάλο αριθμό μασκών, προστατευτικών γυαλιών και στολών με σκοπό να συμβάλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 
Σύμφωνα με την Hua Chunying, χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις που απευθύνονται στους κατοίκους της Κίνας και σκοπεύουν στην ενθάρρυνσή τους, ενώ δε μπορεί να παραλειφθεί κι η πρωτοβουλία της χώρας να ανάψει τον Πύργο του Τόκυο (Tokyo Skytree) σε μπλε και κόκκινο χρώμα για να δώσει κουράγιο και να προσευχηθεί για την Κίνα. 
Η ίδια ανέφερε επίσης ότι σε απάντηση στις ακραίες και προκατειλημμένες τοποθετήσεις που έκαναν ορισμένες χώρες, αξιωματούχοι του ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας τόνισαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου ότι «το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιός και σίγουρα όχι οι άνθρωποι».
Συμπλήρωσε δε ότι πιστεύει πως πολλοί Κινέζοι πολίτες έχουν παρατηρήσει αυτές τις ενέργειες συμπαράστασης και ευχαρίστησε τις χώρες που δείχνουν συμπόνοια, κατανόηση και στήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. 
Τελειώνοντας τον λόγο της επεσήμανε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να εργάζεται με τη διεθνή κοινότητα στη μάχη κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού έτσι ώστε να επιστρέψουν όλοι στους κανονικούς ρυθμούς ζωής τους σύντομα και να συνεχίσουν τις φιλικές ανταλλαγές με τους λαούς όλων των χωρών. 
 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων:  
GLOBAL TIMES )